Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Baranina i co dalej Re: Baranina i co dalej

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Baranina i co dalej

« poprzedni post
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Baranina i co dalej
Date: Sun, 13 Jul 2003 16:37:43 +0100
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <c...@4...com>
References: <ber3ee$e61$1@atlantis.news.tpi.pl> <berfam$ek3$1@news.onet.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: corp-news
Lines: 38
X-Authenticated-User: $$0z_m-i-
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: Newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Comments3: IMPORTANT: Under NO circumstances will postings containing illegal or
copyrighted material through this service be tolerated!!
X-Report: Please report illegal or inappropriate use to <a...@n...com> You may
also use our online abuse reporting from:
http://www.newsfeeds.com/abuseform.htm
X-Abuse-Info: Please be sure to forward a copy of ALL headers, INCLUDING the body (DO
NOT SEND ATTACHMENTS)
Organization: Newsfeeds.com http://www.newsfeeds.com 100,000+ UNCENSORED Newsgroups.
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!mimuw.edu.pl!news.mimuw.edu.pl!news.int
ernetia.pl!skynet.be!skynet.be!cyclone.bc.net!news-out.superfeed.net!local!corp
-news.newsgroups.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:164309
Ukryj nagłówki

On Sun, 13 Jul 2003 13:17:23 +0200, "Dorota***" <d...@o...pl>
wrote:

>
>> mam 1,5kg baraniej łopatki i zastanawiam się
>> co z nią zrobić ? Upiec w całości, czy pokroić na jakiś
>> gulasz albo szaszłyki ?
>>
>szaszłyk jagnięcy jest pycha.Możesz też zrobić kebab z mielonej jagnięciny
>(tak, jak mielone zwykłe :-) , albo takie coś:
>duszona baranina (arni kapama)
>(1 kg jagnięciny podzielić na 5 kawałków, zbić lekko, polać sokiem z 2
>cytryn, odstawić na 1-2 godz. Wrzucić na masło, obsmażyć, wrzucić do garnka
>z pokorojonymi pomidorami bez skóry (tak z 1-1,5 kg) , dodać sól, pieprz,
>odrobinę cukru i - uwaga - laskę cynamonu, albo ok. łyżeczki w proszku.
>Dodać mięso, dusić 2 godziny do miękkości. Naprawdę pycha.
>
>
>Jak chcesz jeszcze coś, to napisz.
>
>Dorota
>


Kochaniutka ;))))))) ale jagniecina to nie baranina ;))0 mowie to
bo od dawna tlumacze ludziom, ze to nie to samo...baraniny u nas
nie ma, a mnie ciagle wciskaja ze najulubiensza potrawa w Anglii
to baranina z sosem mietowym...a ja chce isc i praskac!!!
hrehrehrehre...jagniecina to mlode mieso, co ludzie
lubia,,,baranina to juz inasza inszosc i mam nadzieje, ze Alex
pojdzie i nakarmi jakichs wrogow tym...

van pierz

p.s. ale tak NAPRAWDE to jadlam jakies steki z grila w Rumunii
dawno temu, na weglu drzewnym i smak mi sie sni po nocach. nie
jagniecina a wlasnie baranina...i wygraj tu czlowieku.
K.T. - starannie opakowana

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
13.07 kamila slawinska
13.07 Dorota***
13.07 Krysia Thompson
13.07 Dariusz K. Ladziak
14.07 Profil1
14.07 Aleksander Kłosiewicz
14.07 Krysia Thompson
15.07 Aleksander Kłosiewicz
15.07 Krysia Thompson
17.07 Aleksander Kłosiewicz
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"