Data: 2015-02-10 20:44:31
Temat: Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Qrczak" <q...@q...pl> wrote in message
news:54da3529$0$2184$65785112@news.neostrada.pl...
>> Biały wytrzymuje tydzień w dobrej kondycji od biedy.
>> Razowy bez problemu :)
>
> Żytni na zakwasie (taki półrazowy) może i trzy wytrzymać.
> Mnie się kiedyś połówka takiego zabunkrowała w chlebaku, trochę
> przysuszony był, ale nic poza tym.
A w czym przechowujesz chleb?
Jakiś worek papierowy? Worek z folii plastikowej? Szmatka? :-))
I kiedy po upieczeniu rozkrawać/pakować można już spokojnie?
> Natomiast przed zjadamiem świeżego jeszcze ciepłego przestrzegam. Bochenek
> znika w oka mgnieniu.
:-) za późno te Twoje ostrzeżenia... :-)))
>> Mój "cykl produkcyjny" zakłada pieczenie raz w tygodniu, stąd
>> doświadczyłem.
>>
>> Ale oczywiście upieczony chleb można przechowywać w zamrażalniku,
>> więc świeżość to nie jest jakiś szczególny problem.
>
> U nas ze względu na spożycie i inne pozakuchenne zajęcia piekę raz w
> miesiącu, na dwa wsady do piekarnika, w tzw. gęsiarce i trzech dużych
> keksówkach.
:-)
> Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie - żeby
> cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
Dobre.
|