Data: 2017-06-22 16:18:49
Temat: Re: Chłodnik na gorące dni
Od: Waldemar <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Am 22.06.2017 um 13:10 schrieb tandoori.curry:
> Fajny przepis. Dzięki ! )
>
> to co mi się szczególnie podoba w przepisach które mi podesłałes to np:
>
> .....Posolić, aby surowizna z nich wyszła,.....
> albo
> .....i jeszcze trochę ubijać, aby na wierzchu pę
> cherzyki wystąpiły.....
>
> to znaczy !!praktyczne porady!! dla ludzi mniej zaawansowanych w
> sekretach kulinarnych. Te przepisy które są obecnie publikowane
> przypominają często bardziej recepty aptekarskie ).Niestety.
>
> Prawdziwego kwasu chlebowego jeszcze nie próbowałem, bo rzeczywiście
> taki ze sklepu jest powiedzmy sobie średni.. )
Ostatnio piłem dobry ze sklepu, ale ten sklep był w Petersburgu ;-). Te
bezalkoholowe konserwowane są faktycznie niespecjalne.
W zastępstwie kwasu chlebowego można wziąć rumuński borş, u nas można go
kupić, nie wiem jak w Polsce.
Waldek
|