Data: 2015-12-19 20:25:17
Temat: Re: Cielęcina
Od: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Cielęcina to bardzo jasne mięso po upieczeniu, więc kolorem może
> przypominać indyka, ale na pewno nie konsystencją ani smakiem.
Zgadza się prawdziwa cielęcina taka jest.
Supermarketowa cielecina, to niestety zwykle po prostu młoda wołowina,
w cenie cielęciny, ale kolor pszed i po obrobieniu zdecydowanie wołowy.
Cielęciny w pieczeniu bardzo ubywa (kurczy się).
Ale dobra jest i nadaje się zamiast wędliny.
Poza tym nie każdemu jednak cielęcina odpowiada,
są tacy co im szkodzi, dla takiego rozwiązanie "na kanapkę" jest idealne,
bo jej nie dużo na raz.
Ten pomysł z roladą bardzo dobry,
bo cielęcina nie jest tłusta i może wyshnąć, a w roladzie nie wyshnie.
Nie musi być zresztą dokładnie rolada, wystaczy jakieś nadzienie naphać do
środka, np w kompozycji ze świeżą popryką , itp.
--
_____http://ortografia.ma7.eu_____zmiana adresu strony
w zakładce 'inne', nowa wersja syntezatora mowy GdakMini2_99 ,
z nowym głosem
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii) Ortografia to NAWYK, często nielogiczny,
ktury ludzie ociężali umysłowo, nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
|