Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!.POSTED!not-for
-mail
From: Qrczak <q...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Co dobrego robicie na obiad?
Date: Tue, 13 Sep 2011 23:01:42 +0200
Organization: http://onet.pl
Lines: 59
Message-ID: <j4ogbm$2d6$1@news.onet.pl>
References: <j4kntg$81v$1@node2.news.atman.pl> <j4lv4s$oed$1@news.onet.pl>
<j4ocd5$v52$5@node2.news.atman.pl> <j4oe32$m2m$1@news.onet.pl>
<j4oef1$v52$11@node2.news.atman.pl> <j4ofqq$vm0$1@news.onet.pl>
<j4og13$v52$14@node2.news.atman.pl>
NNTP-Posting-Host: 84-10-224-103.dynamic.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1315947702 2470 84.10.224.103 (13 Sep 2011 21:01:42 GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 13 Sep 2011 21:01:42 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.22) Gecko/20110902
Thunderbird/3.1.14
In-Reply-To: <j4og13$v52$14@node2.news.atman.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:337677
Ukryj nagłówki
Dnia 2011-09-13 22:55, niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
> Qrczak pisze:
>> Dnia 2011-09-13 22:29, niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
>>> Qrczak pisze:
>>>> Dnia 2011-09-13 21:54, niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
>>>>> Aicha pisze:
>>>>>> W dniu 2011-09-12 12:46, Paulinka pisze:
>>>>>>
>>>>>>> Może zainspirujecie mnie na kolejne dni tygodnia.
>>>>>>> U mnie dzisiaj kurczak pieczony na butelce z czosnkowym ryżem, a do
>>>>>>> tego
>>>>>>> sałata słodko-kwaśna ze śmietaną.
>>>>>>
>>>>>> Dziś było spaghetti z piersią pieczonego kurczaka i brokułem w sosie
>>>>>> jogurtowym.
>>>>>
>>>>> Smakowicie brzmi. Widzę, że w tym tyg. na stołach grupowiczów króluje
>>>>> kurczak ;)
>>>>
>>>> Ale tylko w pniedziałek. Zanabyłam dziś znakomity kawał woła. Będzie
>>>> sztukamięs jutro.
>>>
>>> Ja nie przepadam, kojarzy mi się z sosem chrzanowym, którego nie lubię,
>>> a którym obficie tak ugotowaną wołowinę polewała moja rodzicielka.
>>
>> A ja uwielbiam chrzan, także w sosie. Ale akurat sztukamięs będzie
>> smakowitym dodatkiem z wywary, który się potem stanie rosołem.
>
> Ja taką wołowinę przerabiam na farsz do pierogów.
A ja jestem mięsna. Bardzo. A zwłaszcza w obszarze mięs
gotowanych/pieczonych/duszonych. Wchłonę każdą ilość.
>>>>>> Generalnie nad obiadem się nie roztkliwiam, bo dla młodej to już
>>>>>> drugi
>>>>>> w ciągu dnia - coś tam zawsze, symbolicznie chociaż, zjada w szkole.
>>>>>
>>>>> Ja i tak gotuję drugi obiad w domu z myślą o tż-cie.
>>>>> Aktualnie mam sporo czasu, to mogę ich trochę porozpieszczać :)
>>>>
>>>> A obiad zawsze gotuję pod siebie. Reszta się może porozpieszczać
>>>> inaczej i indziej.
>>>
>>> Dlatego jutro wątróbka z cebulką dla mnie, a dla reszty fisz end czips z
>>> surówką z kiszonej kapusty :)
>>
>> Dla reszty mam siakieś schaboszczaki. Plus kapustka.
>
> Surówka czy zasmażana?
Jakaś z pieczarką. Przywleczona z tournee.
>> A wątróbkę też bardzo lubimy i dlatego jemy tylko od czasu do czasu.
>
> Znaczy dawkujecie sobie rzeczy dobre, czy jak? ;)
Sobie dobre na maksa, reszcie jak zniosą.
Qra
|