Data: 2011-09-13 20:55:54
Temat: Re: Co dobrego robicie na obiad?
Od: Paulinka <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Qrczak pisze:
> Dnia 2011-09-13 22:29, niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
>> Qrczak pisze:
>>> Dnia 2011-09-13 21:54, niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
>>>> Aicha pisze:
>>>>> W dniu 2011-09-12 12:46, Paulinka pisze:
>>>>>
>>>>>> Może zainspirujecie mnie na kolejne dni tygodnia.
>>>>>> U mnie dzisiaj kurczak pieczony na butelce z czosnkowym ryżem, a do
>>>>>> tego
>>>>>> sałata słodko-kwaśna ze śmietaną.
>>>>>
>>>>> Dziś było spaghetti z piersią pieczonego kurczaka i brokułem w sosie
>>>>> jogurtowym.
>>>>
>>>> Smakowicie brzmi. Widzę, że w tym tyg. na stołach grupowiczów króluje
>>>> kurczak ;)
>>>
>>> Ale tylko w pniedziałek. Zanabyłam dziś znakomity kawał woła. Będzie
>>> sztukamięs jutro.
>>
>> Ja nie przepadam, kojarzy mi się z sosem chrzanowym, którego nie lubię,
>> a którym obficie tak ugotowaną wołowinę polewała moja rodzicielka.
>
> A ja uwielbiam chrzan, także w sosie. Ale akurat sztukamięs będzie
> smakowitym dodatkiem z wywary, który się potem stanie rosołem.
Ja taką wołowinę przerabiam na farsz do pierogów.
>>>>> Generalnie nad obiadem się nie roztkliwiam, bo dla młodej to już drugi
>>>>> w ciągu dnia - coś tam zawsze, symbolicznie chociaż, zjada w szkole.
>>>>
>>>> Ja i tak gotuję drugi obiad w domu z myślą o tż-cie.
>>>> Aktualnie mam sporo czasu, to mogę ich trochę porozpieszczać :)
>>>
>>> A obiad zawsze gotuję pod siebie. Reszta się może porozpieszczać
>>> inaczej i indziej.
>>
>> Dlatego jutro wątróbka z cebulką dla mnie, a dla reszty fisz end czips z
>> surówką z kiszonej kapusty :)
>
> Dla reszty mam siakieś schaboszczaki. Plus kapustka.
Surówka czy zasmażana?
> A wątróbkę też bardzo lubimy i dlatego jemy tylko od czasu do czasu.
Znaczy dawkujecie sobie rzeczy dobre, czy jak? ;)
--
Paulinka
|