Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "anet" <a...@t...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Co jest z boczkiem?
Date: Fri, 9 May 2003 10:44:01 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 24
Message-ID: <b9fpp5$qc1$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <l...@4...com>
NNTP-Posting-Host: tsk2.nat.tsk.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1052469861 27009 213.25.176.130 (9 May 2003 08:44:21
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 9 May 2003 08:44:21 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2720.3000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:155501
Ukryj nagłówki
> Kupuje wedzony boczek w dwoch miejscach: w supermarkecie lub na
> targowisku. Uzywam go zazwyczaj do podsmazania w celu dorzucenia do
> zupy czy kapuchy z grochem. No i zauwazylem, ze z boczku z
> supermarketu dobrze wytapia sie tluszcz, a boczek z targowiska
> pogrzany cos tam puszcza, ale ogolnie na patelni zostaje jakas taka
> substancja, ale tluszcz wytapia sie bardzo zle. Boczek z sm jest jakis
> twardszy i zwykle nieco tlustszy (ale nie jest to IMO) przyczyna
> roznicy. Boczek z targowiska jest miekki i lepiej wyglada, tzn. tak
> jak chyba powinien wygladac boczek wedzony ;--). No i pytanie: o co z
> tym chodzi?
>
> --
> Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
Wczoraj mialam ten sam problem, robilam fasolke po bretonsku, pierwszy raz,
wiec wedlug przepisu. W przepisie podaja boczek pokroic podsmazyc na
patelni, gdy wytopi sie tluszcz dodac posiekana cebule. Boczek prawie
spalilam i nie pojawilo sie ani grama tluszczu. Dodalam oleju, ale nie daje
mi to spokoju. Wiec podpisuje sie pod pytaniem: o co z tym chodzi?
Anet
|