Data: 2011-09-09 22:33:27
Temat: Re: Co jeszcze...
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 09 Sep 2011 23:19:10 +0200, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2011-09-09 19:38, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>> ...przede mną:
>> - miód pitny w gąsiorze doprawić
>> - pomidorowego przecieru z 50 słoików zrobić
>> - pomidorowej pulpy ze 30 małych (do jajecznicy i leczo)
>> - papryki marynowanej z miodem z 15 słoików
>> - ogórków diabelskich słoików ze 30 (30 już mam, ale to mało)
>> - sałatki wielowarzywnej ze 20
>> - sosu pomidorowo-jabłecznego a'la ketchup, ostrego - jakieś 15-20
>> - dyni marynowanej ze 40 (dynię Ambar i tę włoską słodką dynię wielką
>> podłużną mam)
>> - pomidorów zielonych a'la daktyle (nowość!) - no nie wiem, może z 10
>> - sałatki z zielonych pomidorów z 15
>> - ...o czymś na pewno zapomniałam - a, ŚLIWKI w occie!!! - jakieś 25
>> słoików
>> Nie móiąc o grzybach.
>>
>> Co by tu jeszcze?
>
> A ja leżę i pachnę. Co by tu jeszcze?
>
Ja pachnę jabłkami teraz. Za chwilę będę też leżeć.
Skórki z tych wszystkich kronselek żal wyrzucić - gotują się w garze
osobno, z wodą, będzie z nich naturalna pektyna :-)
--
XL
|