Data: 2011-09-14 08:54:43
Temat: Re: Co jeszcze...
Od: "Qrczak" <q...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia dzisiejszego niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
>
>>>>> Ikselka pisze:
>>>>>
>>> A czym doprawiasz swój? Tak z ciekawości?
>>
>> Liść laurowy, ziele angielskie, dużo cebuli, pieprzu, rozsmażone i
>> przetarte pomidory albo przecier ze słoika jako przedostatnie... a na
>> koniec zasmażka na słonince z cebulą i w tej zasmażce rozprowadzone sporo
>> czerwonej słodkiej i ostrej papryki... pomimo, że kapuśniak ma już swoją
>> bazę w postaci tłuściutkich żeberek lub kości
>> schabowych/karczkowychwieprzowych albo wołowego szponderku...
>
> Hmm ja dodaję kminek i pieprz ziołowy jeszcze. I też robię na żeberkach
> albo kościach schabowych.
> Kurcze musiałabym tego spróbować w Twoim wydaniu.
Właśnie. Kapuśniak bez kminku się nie liczy. Z cebulą nie szaleję, pomidorów
nie daję, za to paprykę zarówno słodką jak i ostrą chętnie.
Jeśli tylko ze słodkiej kapusty gotowany, to chętnie koperku garstkę.
Qra
|