Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Co z tymi leniwymi...? Re: Co z tymi leniwymi...?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Co z tymi leniwymi...?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfe
ed.tpinternet.pl!nemesis.news.tpi.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-m
ail
From: "Anet" <a...@a...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Co z tymi leniwymi...?
Date: Mon, 17 Oct 2005 20:44:47 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 36
Message-ID: <dj0rgt$scm$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <dj0qin$rp3$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.25.176.130
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1129574750 29078 213.25.176.130 (17 Oct 2005 18:45:50
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 17 Oct 2005 18:45:50 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:250261
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Sławek SWP" <s...@w...pl> napisał w
wiadomości news:dj0qin$rp3$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Zrobiłem po raz kolejny leniwe i po raz kolejny wyszły gumiaste... (ale
> nie twarde).
> Nie tak dawno temu robiłem leniwe i były, no... normalne.
> Zawsze robiłem i robię na oko, coś się musiało zmienić w moim oku bo nie
> wierzę w większą kleistość ziemniaków czy zmianę kleistości sera czy moc
> wiązania jajek...
>
> Proszę uprzejmie o przepis sprawdzony w działaniu bo taki zwykły z książek
> kucharskich to mi się nie udaje.
> Czy kluski wrzuca się do wrzątku szybko? A może ilość mąki jest zbyt duża?
> Czy czas zagniatania ma tak wielkie znaczenie i różnica pomiędzy 5 a 15
> minut powoduje gumiastość?
>
> Do tej pory to było tak:
> - ziemniaki, planowana nadwyżka obiadowa (zmielić)
> - 0,5kg do 1kg sera (zmielić)
> - 2-3 jajka
> - mąka podsypywana w miarę potrzeby tak, żeby ciasto nie przywierało do
> stolnicy. Wyrabiam je aż będzie gładkie. Wałkuję kroję...
>
> Wrzucam na wrzącą osoloną, gdy wypłyną i popływają tak ze dwie minuty w
> bulgocącej wodzie to wyciągam.
>
> --
> Sławek SWP - Przy odpowiedzi na priv usuń 2 nadwyżki
> Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)

Niby wszystko ok u mnie na tą ilość wchodzi około 2-3 szklanek mąki no i
białka ubijam oddzielnie, aha i ziemniaki musza być zimne.

Anet


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
17.10 Krysia Thompson
17.10 Iwona_s
17.10 medea
19.10 Nixe
19.10 Nixe
26.06 linkalinka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6