Data: 2006-01-05 17:03:09
Temat: Re: Cóż ciekawego zo zapiekacza sandwitchów w przerwie w pracy??
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Aicha wrote:
> Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." napisał:
>
>> pytanie ktore sobie zadaje jest nastepujace : czy mozna nazwac "brie"
>> ser ktory muysi byc podgrzany aby zaczal sie rozplywac.
>
>
> A z tymi pretensjami to już do producentów. Jakoś nie słyszałam, żeby
> nazwa "brie" była opatentowana. Zresztą z tyłu opakowania stoi wyraźnie
> (choć drobnym drukiem) np.: ser pełnotłusty TYPU camembert.
>
Wiem, zauwazylam to kiedy raz zetknelam sie "typem" czyli tkzw.
"Turkiem". Po skosztowaniu doszlam do wniosku ze to jakis zart, bo to z
camembertem po prostu nie ma nic wspolnego (no powiedzmy moze ksztalt).
Wiec przypuszczam ze z tym brie MB zachodzi moze to same zjawisko.
Ewcia
--
Niesz
|