Data: 2015-02-01 20:21:18
Temat: Re: Cydr wlasnej roboty
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2015-02-01 19:32, obywatel XL uprzejmie donosi:
> Dnia Sun, 01 Feb 2015 11:54:13 +0100, Qrczak napisał(a):
>> Dnia 2015-01-31 23:48, obywatel XL uprzejmie donosi:
>>> Dnia Sat, 31 Jan 2015 22:55:15 +0100, Qrczak napisał(a):
>>>> Dnia 2015-01-31 22:32, obywatel XL uprzejmie donosi:
>>>>> Dnia Sat, 31 Jan 2015 20:54:26 +0100, LeonKame napisał(a):
>>>>>
>>>>>> Dziecioku Cydr oryginalnie ma 2-3 % alko i jest robiony z nadgnilych
>>>>>> spadow. A ty chcesz zrobic Winsko typu Japcok.
>>>>>
>>>>> Dokładnie. I NIE MA drożdży "do cydru". Cydr to po prostu niedofermentowane
>>>>> wińsko jabłkowe. Ale co szkodzi sprzedawać niekumatym "drożdże do cydru"
>>>>> 333333333-)))
>>>>
>>>> Tak. A tatar to po prostu nieusmażony mielony.
>>>>
>>>
>>> Akułat niebałdzo - tatar jest wybitnie z wołu, mielony raczej wszystko
>>> jedno, ale z tendencją na wieprzowinę.
>>
>> Akułat bałdzo. Mielony najlepszy jest z wołu.
>
> Nie. Z wieprzowego karczku.
Może w Kieleckiem. Ale to nie znaczy że zawsze i wszedzie.
>>> Ale cydr - j.w. napisałam. Tyle że bez dodatku wody. Co nie zmienia faktu,
>>> że drożdże nic tu nie mają do faktu, byleby były w całej ogólności do
>>> białego wina. NIE MA drożdży "do cydru". Drożdże "do cydru" to czysty
>>> marketing. Taki sam, jak "krem do dekoltu" itp. setki innych "chłytów".
>>
>> Polimeryzowałabym. Wcierasz w poliki krem do stóp?
>>
>
> Nie - mam jeden do wszystkiego od lat i super się sprawdza. Najbardziej
> popularny krem na "n".
Mistrzostwo marketingu niemieckiego? Mnie on bardzo brzydko pachnie.
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
|