Data: 2015-02-02 08:35:13
Temat: Re: Cydr wlasnej roboty
Od: Wiesiaczek <W...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 31.01.2015 o 22:55, Qrczak pisze:
> Dnia 2015-01-31 22:32, obywatel XL uprzejmie donosi:
>> Dnia Sat, 31 Jan 2015 20:54:26 +0100, LeonKame napisał(a):
>>
>>> Dziecioku Cydr oryginalnie ma 2-3 % alko i jest robiony z nadgnilych
>>> spadow. A ty chcesz zrobic Winsko typu Japcok.
>>
>> Dokładnie. I NIE MA drożdży "do cydru". Cydr to po prostu
>> niedofermentowane
>> wińsko jabłkowe. Ale co szkodzi sprzedawać niekumatym "drożdże do cydru"
>> 333333333-)))
>
> Tak. A tatar to po prostu nieusmażony mielony.
>
> Q
No, tatara z wieprzowiny z rozmoczoną bułką w środku jeszcze nie jadłem :)
--
Wiesiaczek (dziś z DC)
"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)
|