Data: 2015-02-01 22:12:42
Temat: Re: Cydr wlasnej roboty
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 01 Feb 2015 20:21:18 +0100, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2015-02-01 19:32, obywatel XL uprzejmie donosi:
>> Dnia Sun, 01 Feb 2015 11:54:13 +0100, Qrczak napisał(a):
>>> Dnia 2015-01-31 23:48, obywatel XL uprzejmie donosi:
>>>> Dnia Sat, 31 Jan 2015 22:55:15 +0100, Qrczak napisał(a):
>>>>> Dnia 2015-01-31 22:32, obywatel XL uprzejmie donosi:
>>>>>> Dnia Sat, 31 Jan 2015 20:54:26 +0100, LeonKame napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>> Dziecioku Cydr oryginalnie ma 2-3 % alko i jest robiony z nadgnilych
>>>>>>> spadow. A ty chcesz zrobic Winsko typu Japcok.
>>>>>>
>>>>>> Dokładnie. I NIE MA drożdży "do cydru". Cydr to po prostu niedofermentowane
>>>>>> wińsko jabłkowe. Ale co szkodzi sprzedawać niekumatym "drożdże do cydru"
>>>>>> 333333333-)))
>>>>>
>>>>> Tak. A tatar to po prostu nieusmażony mielony.
>>>>>
>>>>
>>>> Akułat niebałdzo - tatar jest wybitnie z wołu, mielony raczej wszystko
>>>> jedno, ale z tendencją na wieprzowinę.
>>>
>>> Akułat bałdzo. Mielony najlepszy jest z wołu.
>>
>> Nie. Z wieprzowego karczku.
>
> Może w Kieleckiem. Ale to nie znaczy że zawsze i wszedzie.
>
>>>> Ale cydr - j.w. napisałam. Tyle że bez dodatku wody. Co nie zmienia faktu,
>>>> że drożdże nic tu nie mają do faktu, byleby były w całej ogólności do
>>>> białego wina. NIE MA drożdży "do cydru". Drożdże "do cydru" to czysty
>>>> marketing. Taki sam, jak "krem do dekoltu" itp. setki innych "chłytów".
>>>
>>> Polimeryzowałabym. Wcierasz w poliki krem do stóp?
>>>
>>
>> Nie - mam jeden do wszystkiego od lat i super się sprawdza. Najbardziej
>> popularny krem na "n".
>
> Mistrzostwo marketingu niemieckiego? Mnie on bardzo brzydko pachnie.
>
> Q
Krem, marketing, czy niemiecki?
|