Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neost
rada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: XL <i...@g...pl>
Subject: Re: Cydr wlasnej roboty
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <54cb6173$0$9955$65785112@news.neostrada.pl>
<54cb9690$0$2208$65785112@news.neostrada.pl>
<54cbb562$0$2207$65785112@news.neostrada.pl>
<magf55$urc$1@mx1.internetia.pl>
<54cbf097$0$2185$65785112@news.neostrada.pl>
<majbth$jcs$1@speranza.aioe.org>
<n...@4...net>
<54cd4f41$0$2199$65785112@news.neostrada.pl>
<n810o6m5o3ix$.rg9ewccc70v7.dlg@40tude.net>
<54ce05d3$0$2177$65785112@news.neostrada.pl>
<1...@4...net>
<54ce7cac$0$2186$65785112@news.neostrada.pl>
Date: Sun, 1 Feb 2015 22:12:42 +0100
Message-ID: <pbgesn1jxpwj$.1c5vmp1t8tur7$.dlg@40tude.net>
Lines: 44
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 95.49.3.31
X-Trace: 1422825164 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2199 95.49.3.31:7002
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:360541
Ukryj nagłówki
Dnia Sun, 01 Feb 2015 20:21:18 +0100, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2015-02-01 19:32, obywatel XL uprzejmie donosi:
>> Dnia Sun, 01 Feb 2015 11:54:13 +0100, Qrczak napisał(a):
>>> Dnia 2015-01-31 23:48, obywatel XL uprzejmie donosi:
>>>> Dnia Sat, 31 Jan 2015 22:55:15 +0100, Qrczak napisał(a):
>>>>> Dnia 2015-01-31 22:32, obywatel XL uprzejmie donosi:
>>>>>> Dnia Sat, 31 Jan 2015 20:54:26 +0100, LeonKame napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>> Dziecioku Cydr oryginalnie ma 2-3 % alko i jest robiony z nadgnilych
>>>>>>> spadow. A ty chcesz zrobic Winsko typu Japcok.
>>>>>>
>>>>>> Dokładnie. I NIE MA drożdży "do cydru". Cydr to po prostu niedofermentowane
>>>>>> wińsko jabłkowe. Ale co szkodzi sprzedawać niekumatym "drożdże do cydru"
>>>>>> 333333333-)))
>>>>>
>>>>> Tak. A tatar to po prostu nieusmażony mielony.
>>>>>
>>>>
>>>> Akułat niebałdzo - tatar jest wybitnie z wołu, mielony raczej wszystko
>>>> jedno, ale z tendencją na wieprzowinę.
>>>
>>> Akułat bałdzo. Mielony najlepszy jest z wołu.
>>
>> Nie. Z wieprzowego karczku.
>
> Może w Kieleckiem. Ale to nie znaczy że zawsze i wszedzie.
>
>>>> Ale cydr - j.w. napisałam. Tyle że bez dodatku wody. Co nie zmienia faktu,
>>>> że drożdże nic tu nie mają do faktu, byleby były w całej ogólności do
>>>> białego wina. NIE MA drożdży "do cydru". Drożdże "do cydru" to czysty
>>>> marketing. Taki sam, jak "krem do dekoltu" itp. setki innych "chłytów".
>>>
>>> Polimeryzowałabym. Wcierasz w poliki krem do stóp?
>>>
>>
>> Nie - mam jeden do wszystkiego od lat i super się sprawdza. Najbardziej
>> popularny krem na "n".
>
> Mistrzostwo marketingu niemieckiego? Mnie on bardzo brzydko pachnie.
>
> Q
Krem, marketing, czy niemiecki?
|