Data: 2012-04-17 01:18:12
Temat: Re: Debiuty
Od: Animka <t...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-04-16 13:35, Ikselka pisze:
> On 15 Kwi, 23:59, Animka<t...@w...pl> wrote:
>> W dniu 2012-04-15 11:38, czeremcha pisze:
>>
>>> Poza kisielami i budyniami z proszku - pierwsza próba to były bodajże
>>> naleśniki wg książki kucharskiej. Było tam, żeby patelnię smarować
>>> skórką ze słoniny i naleśniki były okropne... Wtedy jadało się je
>>> raczej tylko na słodko... A lat ile? Może z 10?
>>
>> Ja tam smażę na maśle. Do ciasta nie dodaję soli, bo naleśniczki polewam
>> sokiem albo z serkiem i śmietanką+cukier.
>>
>> Mam pytanie:
>> Jak robicie flaki? Takie kupione wyczyszczone, często zamrożone.
>> Osobiście lubie gęste i ze sproszkowaną papryką. czasami kupuje tekie
>> jedne w słoiku, które mi smakują, ale chciałabym przyrządzić sama, tak
>> po swojsku (ale bez żadnego czosnku oczywiście).
>>
>> --
>
> Troszkę czosnku być musi. Przepis wrzucę, jak wystukam na klawiszach,
> teraz nie za bardzo mam czas.
OK, ale zrobię i tak bez czosnku, bo musiałabym wywalić.
--
animka
|