Data: 2007-07-10 17:09:37
Temat: Re: Dlaczego wątróbka "strzela" przy smażeniu?
Od: Ikselka <i...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa W napisał(a):
> No właśnie, jak w temacie...
> Dotyczy to wątróbki drobiowej, staram się dokładnie ją osączać po myciu,
> obtaczam w mące, ale to na nic. Smażenie to naprawdę hardcore:), strzela
> jak z armaty, nierzadko unosi się przy tym ciężka szklana pokrywa
> patelni! Wrzucanie wątróbki na rozgrzany tłuszcz, to wyższa szkoła jazdy
> - błyskawiczne nakrycie patelni i odskok na bezpieczną odległość:) Nie
> wspomnę, jak wygląda kuchenka po smażeniu...
> Czy jest na to jakaś rada?
>
> Pozdr. Ewa
Robić wątróbkę duszoną z cebulką - wg mojego "zapodanego" tu kiedyś
przepisu, wychwalaną pod niebiosa.
NIE CIERPIĘ SMAŻONEJ WĄTRÓBKI, whhh.... Twarde to, łykowate, no i co
smażone, to niezdrowe, a w środku surowe :-)
--
XL wiosenna :-)
****************************************************
*************
"Deja vu" - "Wszyscy jesteście w milicji? - Fantastyczny kraj!"
|