Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!plix.pl!newsfeed2.plix.pl!goblin1!gobli
n.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.n
ews.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Date: Fri, 09 Oct 2015 19:18:47 +0200
From: Qrczak <q...@q...pl>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.1.7) Gecko/20100111
Thunderbird/3.0.1
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Do XL - NTG
References: <56165d7a$0$8376$65785112@news.neostrada.pl>
<z9ho4twkyiop.17hhn3x220we3$.dlg@40tude.net> <mv6aq0$kom$1@dont-email.me>
<lw852pv7ytu2$.npl05a9rm01g.dlg@40tude.net> <mv6slc$sgi$1@dont-email.me>
<56176521$0$596$65785112@news.neostrada.pl>
<1...@4...net>
<5617daf5$0$8375$65785112@news.neostrada.pl>
<q...@4...net>
<5617e41b$0$27513$65785112@news.neostrada.pl>
<zv39kku9bwmm$.1m25k5woml5hr.dlg@40tude.net>
<5617e7d2$0$608$65785112@news.neostrada.pl>
<1...@4...net>
In-Reply-To: <1...@4...net>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 45
Message-ID: <5617f6f5$0$605$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 87-207-124-79.dynamic.chello.pl
X-Trace: 1444411125 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 605 87.207.124.79:50129
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:366427
Ukryj nagłówki
Dnia 2015-10-09 19:01, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
> Dnia Fri, 09 Oct 2015 18:14:12 +0200, Qrczak napisał(a):
>> Dnia 2015-10-09 18:05, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>>> Dnia Fri, 09 Oct 2015 17:58:21 +0200, Qrczak napisał(a):
>>>> Dnia 2015-10-09 17:53, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>>>>> Dnia Fri, 09 Oct 2015 17:19:19 +0200, Qrczak napisał(a):
>>>>>> Dnia 2015-10-09 13:19, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>>>>>>> Dnia Fri, 9 Oct 2015 08:56:38 +0200, FEniks napisał(a):
>>>>>>>
>>>>>>>> Kiedy ja wyjmę ugotowane mięso z rosołu - kawałek pręgi, czy nawet
>>>>>>>> skrzydełka, obojętnie - i włożę do lodówki, to się wokół niego zwykle
>>>>>>>> zbiera naturalna galaretka.
>>>>>>>
>>>>>>> Za słaba. Ostatcznie można zamiast 1/3 mięsa dac golonkę ze skórą. No ale
>>>>>>> jak tę skórę zemleć - trzeba byłoby ją i tak najpierw ugoować. Niepotrzebna
>>>>>>> dodatkowa praca.
>>>>>>
>>>>>> Kilo kurzych pazurków.
>>>>>> To jest dopiero magia.
>>>>>> Nie ma mięsa, same kości i jakieś skórczyny.
>>>>>
>>>>> Nie ma szans - kurze pazury rozgotowane to ja zjadam ad hoc, prawie że
>>>>> prosto z gara :-)
>>>>
>>>> Magia jest w płynie, co w garze zostanie.
>>>
>>> Wim, ale to za słaba ta magia. Trza by wygotowywać do imentu.
>>
>> Mnie żeluje.
>> Może dlatego, że kilo pazurków zję na raz, i że nie gotuję ich samych, i
>> że nie gotuję tego wszystkiego w 10 litrowym garnuszku.
>
> Nie mówię, że NIE żeluje, tylko że ni nadaje się do uzyskania twardej
> galaretki w słoiku.
Ależ to oczywiste, że twardej nie uzyska się.
Ale czy konserwa mięsna wymaga aż takiej twardej?
Mnie zawsze najbardziej smakowała taka, która miała galaretę rosołową
Q
--
Niektórzy zarzucają mi bycie szowinistą, a ja zawsze w takiej sytuacji
powtarzam, że to nieprawda, bo szowiniści to tacy goście, którzy
uważają, że kobieta powinna siedzieć w kuchni.
Ja natomiast uważam, że w kuchni też może coś popsuć.
|