Data: 2005-05-06 19:31:42
Temat: Re: FAQ Szparagi
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le vendredi 6 mai 2005 ŕ 20:42:10, dans <d5gdq2$2pu$1@inews.gazeta.pl> vous écriviez
:
>> 1. Szparagi gotuje sie 10 minut maksimum (biale) i 6 minut maksimum
>> (zielone), odrobina soli i, ewentualnie, cukru.
>> Szparagi dluzej gotowane TWARDNIEJA
>> (na smierc).
> No dobrze, szparagi jem dopiero drugi sezon, więc znawcą nie jestem. Ale
> kupiłam po trasie z .de dwa kilo tego przysmaku, najwyższej klasy. I po
> gotowaniu przez 10 minut, to jeszcze surowizną pachniały,
Pewnie gdzies tam na najgrubszym koncu.
> po 20 minutach były
> idealne. Białe, oczywiście. Więc sugeruję te "10 minut maksimum" tak czasem
> pomnożyć, jeśli towar gruby i świeżutki.
A czubki jak smakowaly po 20tu minutach ?
Istnialy jeszcze ? :)
> Atunia (czemu te szparagi się nie chcą obrać same?)
Zielonych nie trzeba obierac, a ja tylko takie jadam ostatnio ;)
Ewcia
--
Niesz
|