Data: 2005-04-23 21:23:39
Temat: Re: Fasolka po breto?sku
Od: "Agata" <a...@g...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.removeX>
napisał w wiadomości news:i9sk619m6osnme8cucbdi1nrssihqs9pft@4ax.com...
> Krysia Thompson napisal(a):
>
> >>Ja bym da?a papryk? i pomidory :)
> >
> >Moze rybe?
>
> Tak, sledz bylby najlepszy.
...fiu fiu fiu...odwaznys :)
agataw
(a to z wariacji...fajnie jest wybrac fasolke najmniejsza z
mozliwych...ugotowac z cebula nadziana gozdzikami i starta skorka
cytrynowa...odstawic gdy miekkie...na patelni zezlocic w drobna kostke
cebule i udusic z pomidoram pelati...gdy polacza sie te smaki to wcisnac
czosnku...i nasiekac ziol...swiezego rozmarynu, tymianku...duzo. Wymieszac z
fasolka....podac z jagniecina :) mocno dokrecone pieprzem i posypane drobno
siekana natka. Jest dobrze!)
|