Data: 2014-10-07 15:41:24
Temat: Re: Festiwal Słoików Świata
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pani Basia napisała:
>> A ja właśnie jakiś kwadrans temu przyglądałem się bakłażanowi
>> z myślą "bratku, co z ciebie będzie?". Niczego nie obiecuję,
>> ale wezmę pod uwagę.
>
> Ciekawa jestem efektu. Za bakłażanami nie przepadam, jednak w Gruzji
> smakowała mi ta ich znana potrawa:
> http://www.podroze.pl/kuchnie-swiata/przepisy/baklaz
an-w-pascie-orzechowej,69/
> i gdybym robiła, to pewnie tak.
Bałażan nie jest po to, by smakował. On smaki ma przyjmować, sam potrawy
będąc jestestwem. To coś jak ryż, biały łuskany. Też trudno powiedzieć,
czy się go lubi czy nie. Bakłażanów jadam sporo. Ten się jednak orzechów
nie doczekał. Skończył wraz z papryką, czerwoną i zieloną, porem, i jeszcze
innymi. I z ryżem. Ale dostał trochę miodu na osłodę.
--
Jarek
|