Data: 2014-10-08 11:38:14
Temat: Re: Festiwal Słoików Świata
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-10-08 00:08, Fragi pisze:
> Dnia Tue, 7 Oct 2014 10:07:09 -0700 (PDT),
> ikselk%g...@g...com napisał(a):
>
>> W dniu wtorek, 7 października 2014 15:41:24 UTC+2 użytkownik Jarosław Sokołowski
napisał:
>>
>>> Ba�a�an nie jest po to, by smakowa�. On smaki ma przyjmowa�, sam potrawy
>>>
>>> b�d�c jestestwem. To co� jak ry�, bia�y �uskany. Te� trudno
powiedzieďż˝,
>>>
>>> czy siďż˝ go lubi czy nie.
>> Sorry, ale tak pisze tylko ignorant kulinarny, smakowy impotent... Gdybyś tak o
herbacie pisał czy gatunkach kawy - zostaniesz potępiony. Bakłażan MA delikatny,
bardzo swoisty smak, który uwielbiam - podobnie jak ryż. A każda ich (bakłażanów,
ryżu) odmiana ma SMAK swoisty, inny.
>> Bardzo lubię same duszone i smażone/grillowane bakłażany, a z ryżowych odmian
wręcz uwielbiam ryż okrągły (właśnie ze względu na SMAK używam tylko tego, a kiedy go
gotuję jako dodatek, sporą część zjadam bez dodatków), a nie znoszę
najpowszechniejszego u nas w sklepach podłużnego, szczególnie paraboiled - właśnie ze
względu na SMAK. Ryż dziki też ma smak bardzo swoisty.
>>
> Nic dodać, nic ujać.
E tam, ja bym ujęła - przynajmniej te obelgi i jedno "a" w określeniu
ryżu (tego preparowanego).
A bakłażana to najbardziej lubię zapiekanego z pomidorem i mozzarellą.
Ewa
|