Data: 2014-10-08 00:08:34
Temat: Re: Festiwal Słoików Świata
Od: Fragi <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 7 Oct 2014 10:07:09 -0700 (PDT),
ikselk%g...@g...com napisał(a):
> W dniu wtorek, 7 października 2014 15:41:24 UTC+2 użytkownik Jarosław Sokołowski
napisał:
>
>> Ba�a�an nie jest po to, by smakowa�. On smaki ma przyjmowa�, sam potrawy
>>
>> b�d�c jestestwem. To co� jak ry�, bia�y �uskany. Te� trudno
powiedzieďż˝,
>>
>> czy siďż˝ go lubi czy nie.
>
> Sorry, ale tak pisze tylko ignorant kulinarny, smakowy impotent... Gdybyś tak o
herbacie pisał czy gatunkach kawy - zostaniesz potępiony. Bakłażan MA delikatny,
bardzo swoisty smak, który uwielbiam - podobnie jak ryż. A każda ich (bakłażanów,
ryżu) odmiana ma SMAK swoisty, inny.
> Bardzo lubię same duszone i smażone/grillowane bakłażany, a z ryżowych odmian wręcz
uwielbiam ryż okrągły (właśnie ze względu na SMAK używam tylko tego, a kiedy go
gotuję jako dodatek, sporą część zjadam bez dodatków), a nie znoszę
najpowszechniejszego u nas w sklepach podłużnego, szczególnie paraboiled - właśnie ze
względu na SMAK. Ryż dziki też ma smak bardzo swoisty.
>
Nic dodać, nic ujać.
--
Pozdrawiam,
M.
|