Data: 2014-10-08 00:26:23
Temat: Re: Festiwal Słoików Świata
Od: Fragi <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 7 Oct 2014 04:10:00 -0700 (PDT),
ikselk%g...@g...com napisał(a):
> W dniu poniedziałek, 6 października 2014 20:18:34 UTC+2 użytkownik FEniks napisał:
>
>> zw�aszcza �e robienie przetwor�w
>>
>> odchodzi juďż˝ do lamusa.
>
> Wręcz przeciwnie - nastąpił istny renesans, ludzie myślący a nieleniwi i skłonni
zrobić wszystko dla zdrowia rodziny, mając dość
przemysłowej//trującej/sklepowej/oszukańczej/pozorne
j taniochy, robią przetwory (z owoców, warzyw, a i własne wędliny i mięsne przetwory)
na potęgę:
> http://tiny.pl/q6vm2
> http://tiny.pl/q6vm8
>
> Wystarczy też spojrzeć uważniej na stoiska z art. gospodarstwa domowego - słoiki
różnej maści co sezon dosłownie zawalają tam przestrzeń sprzedażową. A jak wiadomo,
sklepy są głupie i oferują głównie to, co "nie idzie". 3-)
>
Święta prawda. I dzieje się tak nie tylko w Polsce, a na całym praktycznie
świecie. Powrót do tradycji, własnoręcznie wysianych/sadzonych
warzyw/owoców, domowej roboty przetworów i potraw etc. Po prostu coraz
więcej ludzi świadomie podchodzi do kuchni i odżywiania, i jeśli tylko ktoś
ma odpowiednie warunki, i trochę czasu i samozaparcia, to sam sporo jest w
stanie sobie wytworzyć/przetworzyć itp. Króluje zdrowa kuchnia, a ta
domowa, wiadomo, najczęściej taka jest. A przynajmniej większość (tych
odżywiających się świadomie) dąży do tego, by taka była.
--
Pozdrawiam,
M.
|