Data: 2020-11-11 18:00:50
Temat: Re: Garnek
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 07.11.2020 o 08:14, Marcin Debowski pisze:
> On 2020-11-06, FEniks <x...@p...fm> wrote:
>> W dniu 06.11.2020 o 12:22, Marcin Debowski pisze:
>>> Nb. 18/10 to jest SS304, najtańsza z popularnych stal nierdzewna masowo
>>> używana m.in. w garnkowej chińszczyśnie.
>>
>> Teoretycznie tak, ale w praktyce to pewnie jest podobnie jak przy
>> gotowaniu (żeby nie odchodzić od tematyki grupy) - z pozornie tych
>> samych warzyw można zrobić barową czy przedszkolną breję albo wyszukany
>> ratatouille.
> Mam obawy, że nie. Ale problem nie tyle SS304 co w tym co mam sobie pomyśleć
> o firmie, która próbuje ze zwykłego, pospolitego materiału zrobić Bóg
> wie jaki atut dla swoich wyrobów?
Mniej więcej to samo możesz pomyśleć, co myślisz o firmie produkującej
czekoladę lub serek do smarowania, która z tak pospolitego materiału jak
mleko próbuje zrobić Bóg wie jaki atut.
> > Jakość garnków stalowych najlepiej widać po umyciu w zmywarce.
> Co się dzieje?
Np. robią się takie czarne kropeczki na dnie, takie mini-wżery.
Ewa
--
Milka to alpejskiego mleka najdelikatniejszy smak.
|