Data: 2020-11-12 00:02:26
Temat: Re: Garnek
Od: Marcin Debowski <a...@I...zoho.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 2020-11-11, FEniks <x...@p...fm> wrote:
> W dniu 07.11.2020 o 08:14, Marcin Debowski pisze:
>> On 2020-11-06, FEniks <x...@p...fm> wrote:
>>> W dniu 06.11.2020 o 12:22, Marcin Debowski pisze:
>>>> Nb. 18/10 to jest SS304, najtańsza z popularnych stal nierdzewna masowo
>>>> używana m.in. w garnkowej chińszczyśnie.
>>>
>>> Teoretycznie tak, ale w praktyce to pewnie jest podobnie jak przy
>>> gotowaniu (żeby nie odchodzić od tematyki grupy) - z pozornie tych
>>> samych warzyw można zrobić barową czy przedszkolną breję albo wyszukany
>>> ratatouille.
>> Mam obawy, że nie. Ale problem nie tyle SS304 co w tym co mam sobie pomyśleć
>> o firmie, która próbuje ze zwykłego, pospolitego materiału zrobić Bóg
>> wie jaki atut dla swoich wyrobów?
>
>
> Mniej więcej to samo możesz pomyśleć, co myślisz o firmie produkującej
> czekoladę lub serek do smarowania, która z tak pospolitego materiału jak
> mleko próbuje zrobić Bóg wie jaki atut.
Są i czekolady/smarowidła bez mleka albo na jego substytutach, więc
podkreśla się, że produkt zawiera prawdziwe mleko. Tu, przy SS304, chyba
nie ma tego typu garnka, a już na pewno z takiej półki, który byłby
wykonany z czegoś gorszego. Można dostać w ogóle konsumenckie garnki ze
stali serii 200?
Lepszą analogią są za to reklamy kawy i herbaty, informujące w duchu
rewelacji dietetycznej, że mają one zero kalorii. Chwalić się w taki
sposób użyciem SS304 to tak jakby reklamować wysokiej klasy samochód
kłądąc nacisk, że ma 4 koła i to z oponami.
--
Marcin
|