Data: 2017-11-10 18:13:41
Temat: Re: Gęsie cycki
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 10.11.2017 o 16:37, Jarosław Sokołowski pisze:
> Pani Ewa napisała:
>
>>
>> Ta ogólnobabcina reguła dotyczy chyba pieczenia wszelkiego mięsa, bo
>> spotykam ją często w przepisach. Słusznie mi się chyba wydawało, że te
>> 15 minut to będzie za krótko.
> Spotkałem się właśnie w odniesieniu do gęsi. Czy reguła ma dotyczyć również
> słonia pieczonego w całości, tego nie wiem.
Ja spotkałam w odniesieniu do pieczonego schabu, ligawy wołowej, a nawet
pieczonego kurczaka.
>
>> Jakoś ostatnio zauważam tendencję do spożywania surowego mięcha. A ja
>> tego nie lubię. Tych krwistych pieczeni. Według mnie nie na tym polegać
>> powinna soczystość mięsa.
> Wołowina z lekka tylko obsmażona jest dobra. Niektóra. Lubię.
Wołowina tak, a właściwie tylko polędwica wołowa.
>
> Też dobra. Również próbowałem czegoś podobnego. Chyba też dzisiaj kupię
> taki gęsi biust w biedronce, na jutro będzie jak znalazł.
To radzę się pośpieszyć, bo w Biedronce już mogą być puchy w lodówkach.
Przynajmniej w mojej tak jest. Gęsi w każdym razie już nie było. W ogóle
dzisiaj wszędzie takie kolejki, jakby co najmniej przez tydzień miało
być wszystko pozamykane.
Ewa
|