Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Gęsie pipki Re: Gęsie pipki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Gęsie pipki



« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!go
blin2!goblin1!goblin.stu.neva.ru!peer02.fr7!futter-mich.highwinds-media.com!new
s.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-sp
o-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
User-Agent: NewsTap/5.2.6 (iPhone/iPod Touch)
Cancel-Lock: sha1:YWfwN3ewA5Sg550lj/QUEhlL09U=
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Message-ID: <5a0dd3a4$0$5145$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: Gęsie pipki
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Mime-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
From: XL <i...@g...pl>
References: <o...@t...home>
<5a0d7c1a$0$649$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...home>
<5a0da9e9$0$5159$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...home>
<5a0dc944$0$5145$65785112@news.neostrada.pl>
Date: 16 Nov 2017 18:06:28 GMT
Lines: 41
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.143.37
X-Trace: 1510855588 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 5145 79.185.143.37:59925
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 2383
X-Received-Body-CRC: 406404439
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:379550
Ukryj nagłówki

XL <i...@g...pl> wrote:
> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>> W dniu .11.2017 o 16:08 XL <i...@g...pl> pisze:
>>
>>> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>>
>> (...)
>>>> A kto próbował frytek wstępnie "konfitowanych" przed zrumienieniem, ten
>>>> docenia różnicę :)
>>>>
>>>
>>> Oczywiście! Bo są jedyne wg mnie prawdziwe frytki przecież. Tzw.
>>> belgijskie.
>>> http://m.beszamel.se.pl/ziemniaki/frytki-belgijskie-
przepis-na-chrupiaca-przekaske-idealna-na-party-w-ka
rnawale,1426/
>>>
>>
>> Znajomy pożeracz frytek z McDonaldsa, wprawdzie ich nie próbował, ale był
>> dość sceptyczny...
>> Ale on z gatunku tych, co nawet świeże pomidory polewa keczupem. Widziałem
>> na własne oczy - obrzydliwość!
>>
>> Ale dlatego, dla gości, raczej nie robię pizzy. Zwykle jest to focaccia.
>> Bo ludzie takie śmieszne rzeczy nazywają "dobrą pizzą", że wolę zrobić
>> potrawę, której nie znają z knajpy. U mnie na stole keczupu nie ma, bo
>> jeszcze gotowi ją polać, "bo jest" :)
>>
>
> Na przyjęciach generalnie i z zasady nie serwuję keczupu,

bo podaję tyle domowych marynat itp., że i tak nikt keczupu nie tknie,

> to nie ma tego
> problemu.
> Keczup u nas ma prawo pojawić się jedynie do parówek na domowe śniadanie
> lub przy ognisku, na podwórku, do pieczonych kiełbasek.
>

J.w.

--
XL

 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
17.11 Qrczak
17.11 XL
17.11 Qrczak
17.11 XL
17.11 Qrczak
17.11 Trefniś
17.11 Qrczak
17.11 Trefniś
18.11 XL
18.11 XL
18.11 Trefniś
18.11 XL
18.11 Trefniś
18.11 XL
18.11 Trefniś
Ale mleko!
Ale jajo!
Ciasto rzadkie na naleśniki
Ciasto rzadkie na naleśniki
Kara za oszukiwanie na maśle
Boki zrywać po sobocie ?
Mój przysmak nad przysmaki :-)
Nowoczesne nie znaczy lepsze!
Przerywanie korzeniowych.
[OT] jak usunąć gluta?
Margaryny antycholesterolowe
Bitki wołowe
Co w foliowanych sałatach piszczy?
sok z buraków
Jaja z larwami w Auchanie
Kosiarka ręczna wrzecionowa - czy to ma sens?
Zabezpieczenie miejsc po cięciu.
Wieki ciemne.
Wolność słowa i jaskiniowcy
Dlaczego uważam Chrystusa za oszusta.
Kościelna metoda na władze absolutną.
Ale mleko!
Pijaczyna!
no to zaczynamy!
Ostatni wirus Umysłu usunięty.
Ostatni wirus Umysłu usunięty.
Ale jajo!
Ach, gdzież ten szampon???
Krytykantom RN.
Apel do Leo.


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X