Data: 2017-11-17 21:30:42
Temat: Re: Gęsie pipki
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2017-11-17 20:55, obywatel XL uprzejmie donosi:
> Qrczak<q...@q...pl> wrote:
>> Dnia 2017-11-17 18:47, obywatel XL uprzejmie donosi:
>>> Qrczak<q...@q...pl> wrote:
>>>> Dnia 2017-11-16 16:27, obywatel Trefniś uprzejmie donosi:
>>>>>
>>>>> Znajomy pożeracz frytek z McDonaldsa, wprawdzie ich nie próbował, ale
>>>>> był dość sceptyczny...
>>>>> Ale on z gatunku tych, co nawet świeże pomidory polewa keczupem.
>>>>> Widziałem na własne oczy - obrzydliwość!
>>>>
>>>> Obrzydliwość.
>>>>
>>>> http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/likop
en-w-pomidorach-zmniejsza-ryzyko-zawalu-i-rozwoju-no
wotworow_35849.html
>>>>
>>>
>>> A koszenila? //kupne i fastfudowe ketchupy
>>> 3-/
>>>
>>
>> A koszenila...
>
> Poprawiam - czerwień koszenilowa.
>
>> to może w kieleckim jest ketchupie.
>
> Może.
> Sprawdź kielecki.
>
>> A można po prostu ogarnąć żarcik: świeży pomidor vs. przetwór z pomidora.
>
> Cóż tu ogarniać?
> Tylko jak się samemu ów przetwór zrobi, to czerwieni koszenilowej zero.
> W przeciwnym przypadku...
> Ale co tam sama czerwień - tyle tego!
> http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2012/4/BR
%204-2012%20s.%201157-1165.pdf
Tak podejrzewałam.
Q
--
Pamiętajcie, Mistrz zna się na wszystkim.
|