Data: 2011-08-03 09:56:59
Temat: Re: I jeszcze - kapusta - jak zrobić na zimę? (słoiki)
Od: " JaMyszka" <j...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Yarael Poof <m...@p...onet.pl> napisał(a):
> [...]
> Hmmm a muszą być wecki?
Kisząca się kapusta powiększa swoją objętość i sok wycieka ze słoika. Tym
samym twisty się rozszczelniają. Natomiast sprężyna w wecku dociska pokrywkę
na bieżąco.
Do twista tylko wcześniej ukiszoną w większym pojemniku.
> PS A jak chrzanowa? JakoĹ wiĂłrki zrobiÄ? Albo zetrzeÄ? Ile?
Nigdy nie jadłam z chrzanem, ale w ogórkach kiszonych daje się go w celu
uzyskania większej ich twardości.
Jeśli da taki efekt w kapuście, to będziesz miał twardą kiszoną kapustę.
Ja obecnie nie kiszę, ale dodawałam ziarenka pieprzu, ziela angielskiego,
marchew i cebulę.
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|