Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.nask.pl!newsfeed.formus.pl!news.c
yf-kr.edu.pl!not-for-mail
From: oshin <b...@a...krakow.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jablka zapiekane (bylo: Re: Rogale swietomarcinskie)
Date: Wed, 07 Nov 2001 10:44:35 +0100
Organization: Academic Computer Center CYFRONET AGH
Lines: 36
Message-ID: <l...@4...com>
References: <3...@f...onet.pl>
<1f2gucr.1bhp1fp9lq0huN%wlos@tele.com.pl>
<030501c16707$2b45a0e0$0200a8c0@tea> <9s9l9t$s3s$1@news.tpi.pl>
<9sajuf$k71$1@galaxy.uci.agh.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: 149.156.213.228
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: info.cyf-kr.edu.pl 1005126776 25405 149.156.213.228 (7 Nov 2001 09:52:56
GMT)
X-Complaints-To: n...@c...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 7 Nov 2001 09:52:56 +0000 (UTC)
X-Posting-Agent: Hamster/1.3.22.103
X-Newsreader: Forte Agent 1.8 PL beta 7/32.548
X-SigInfo: Generated by Sygnaturkowiec v. 0.1.2.9
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:79355
Ukryj nagłówki
"{Wilma}" <w...@s...pl> napisal(a) nam tak:
>A jablka zapiekane robilas?
a moze byc i tak - przepis z grupy (polecam zwlaszcza polewane
wisniowka, albo bejlejem)
Jabłka z serem
jabłka
cukier
cynamon
serek waniliowy
bakalie
1 łyżeczka budyń
Wytyczne
Jabłuszka szara reneta i tym podobne/gruszki obierasz (dalam takie
kwasne z dzialki i bylo super), wydrążasz, posypujesz w środku cukrem
(niekoniecznie) i cynamonem. Serek waniliowy suto okraszasz bakaliami
(dawałam czasem wiórki kokosowe, czasem płatki migdałów, a czasem
herbatniki), żeby ciapate nie było. Może tez być łyżeczka plaska
budyniu na 1 opak. (150 ml) serka. Mieszasz. Takie nadzionko upychasz
w jabłka, układasz w naczyniu żaroodpornym. Piecze się najpierw pod
przykryciem, potem z 10 min bez, posypawszy na ostatnie minutki
płatkami migdałów (w tym momencie możesz położyć na wierzchu każdego
kostkę czekolady). Sos: roztopiona czekolada, albo syropek ugotowany z
laska wanilii i zaciągnięty żółtkiem, albo: budyń - 3/4 szkl. mleka,
pół opakowania budyniu waniliowego - ugotować jak w przepisie (będzie
trzeba ciut dosłodzić).
oshin
http://szanty.art.pl/~bydnorz
kliknij i nakarm glodne dzieci! http://www.pajacyk.pl
--
A.Sapkowski
Wzgledem zas swiadczenia na kobiercu z mchow...
Doprawdy Galahadzie, trafiles nie na te Pania co trzeba.
|