Data: 2014-01-11 23:25:19
Temat: Re: Jak dobrze usmażyć steka?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 11 Jan 2014 23:18:52 +0100, Anai napisał(a):
> W dniu 11.01.2014 17:39, pwz pisze:
>> Witam!
>>
>> No nie potrafię. Milion razy próbowałem i cały czas nie jestem
>> zadowolony z efektu moich patelnianych zmagań. Chodzi o proste usmażenie
>> steka. Wołowego. Zawsze jest, przynajmniej moim zdaniem, zbyt twardy.
>
> Musze się przyznać, że miałam podobny problem i na jakiś czas nawet się
> zniechęciłam - po czym niedawno podjęłam kolejna próbę - tym razem w/g
> wskazówek Joasi Duszczyńskiej (która swoją szosą baaardzo daaawno temu
> też tu pisywała) i wyszła i d e a l n a :D
>
> Tu masz adres: www.mojedania.pl/jak-dobrze-usmazyc-stek-wolowy/
Do smażenia tylko masło klarowane, jeśli już. Takie zwykłe się przypala, a
nawet jeśli tego nie poczujesz, to jest przypalone, tj zawiera trujące
substancje, ne ma przeproś. No ale mąka do steków??? - profanacja
absolutna. To kotlety, nie steki.
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|