Data: 2014-01-12 00:13:08
Temat: Re: Jak dobrze usmażyć steka?
Od: "Dariusz K. Ładziak" <d...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Ikselka napisał:
> Dnia Sat, 11 Jan 2014 20:14:59 +0100, Stokrotka napisał(a):
>
>> Pieczenia wołowiny nie polecam, nawet nadziewanej słoniną, wyłazi i tak
>> suhawa.
>
> Jeśli się ją piecze tak ordynarnie bez przykrycia i przed obróbką nie
> rozluźni włókien poprzez porządne zbicie mięsa w kawałku krawędzią
> porządnej dechy. Wskazane jest też bejcowanie, ja rzadko to robię, ale
> różnica jest monstrualna. I nie piekę, lecz "piekoduszę". I jest jak
> masełko. Przepis podawałam.
Ikselko, jak ktoś po polsku pisać nie potrafi od urodzenia w Polsce
żyjąc - to oczekujesz że wołowinę upiec albo usmażyć potrafi? Niektórym
ludziom należałoby zakazać używania srajtaśmy - bo i papierem toaletowym
można sobie gardło poderżnąć!
Daj jej dwie stalowe kulki...
--
Darek
|