Data: 2014-01-12 00:56:46
Temat: Re: Jak dobrze usmażyć steka?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 12 Jan 2014 00:13:08 +0100, "Dariusz K. Ładziak" napisał(a):
> Użytkownik Ikselka napisał:
>> Dnia Sat, 11 Jan 2014 20:14:59 +0100, Stokrotka napisał(a):
>>
>>> Pieczenia wołowiny nie polecam, nawet nadziewanej słoniną, wyłazi i tak
>>> suhawa.
>>
>> Jeśli się ją piecze tak ordynarnie bez przykrycia i przed obróbką nie
>> rozluźni włókien poprzez porządne zbicie mięsa w kawałku krawędzią
>> porządnej dechy. Wskazane jest też bejcowanie, ja rzadko to robię, ale
>> różnica jest monstrualna. I nie piekę, lecz "piekoduszę". I jest jak
>> masełko. Przepis podawałam.
>
> Ikselko, jak ktoś po polsku pisać nie potrafi od urodzenia w Polsce
> żyjąc - to oczekujesz że wołowinę upiec albo usmażyć potrafi? Niektórym
> ludziom należałoby zakazać używania srajtaśmy - bo i papierem toaletowym
> można sobie gardło poderżnąć!
>
> Daj jej dwie stalowe kulki...
Potrafi, potrafi - nawet jak ktoś nie potrafi, to mu się czasem uda napisac
dobrze, a tutaj jest konsekwencja żeby pisać źle, no a do tego to najpierw
trzeba wiedzieć, jak jest dobrze :-)
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|