Data: 2014-01-12 00:50:04
Temat: Re: Jak dobrze usmażyć steka?
Od: "Dariusz K. Ładziak" <d...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Grzegorz Prędki napisał:
>
>> Dwuzębny widelec nie kaleczy nadmiernie mięsa - a łopatka musiała by
>> mieć z pół metra długości - bo widelcem kładziesz a łopatką rzucasz.
>> Zaliczyłeś chlapnięcie masłem z patelni przy przewracaniu steka? Bo ja
>> jedną bezsenną noc z mokrym kompresem na łapie mam za sobą.
>
> Podnosisz lopatka, dociskasz palcem i odwracasz. Proste.
I wkładam ten palec w tłuszcz na patelni? Jakoś tego nie widzę... Mogę
się zgodzić na podniesienie łopatką z patelni - ale bez długiego
dwuzębnego widelca asekurującego stek na łopatce nie podejmę się tej
operacji bez półmetrowej łopatki!
--
Darek
|