Data: 2014-01-11 23:44:39
Temat: Re: Jak dobrze usmażyć steka?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 11 Jan 2014 23:36:31 +0100, Grzegorz Prędki napisał(a):
> 1. Najlepiej smazyc mieso ktore jest w temp. pokojowej.
Jasne. Ja dodatkowo bejcuję chwilę, jak pisałam.
> 2. Smazyc na masle klarowanym, ew. maslo + olej,
Generalnie masło zwykłe odrzucam, daję tylko po usmażeniu - na mięso. Do
smażenia jednak oliwa lub olej.
> sredni ogien.
OK, z tym że na początku kładziesz na ostry.
> 3. Odwrocic tylko raz, lopatka, nie widelcem.
> 4. Po smazeniu przykryc folia alu na tyle minut ile sie smazylo.
Tak robię - ale pokrywką :-)
> Akurat polska poledwica jest jedna z najlepszych.
100/100 :-)
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|