Data: 2004-08-04 09:51:29
Temat: Re: Jak to niegdyś gotowano
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <ceq95l$4j8$1@inews.gazeta.pl>, "Sowa" <m...@w...pl>
wrote:
> Użytkownik "Sowa" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:ceq8vv$3p2$1@inews.gazeta.pl...
>
> > Oczywiście oprócz całej czeredu owoców na rózne sposoby i soków z nich.
>
> Ach, no i nawet mój wegetraianizm nie tłumaczy, czemu zapomniałam o
> mięsnej reszcie zapasów - to pewnie znów odwiedziny tego Niemca. :->
> Robiono gulasze i wekowano, galaretki mięsne (zylce?) tez wekowano, smalec
> ze skwarkami - tez mógł długo stać
Wekowanie i podobne sposoby konserwacji to dopiero XIX wiek.
Władysław
|