Data: 2007-11-29 11:41:05
Temat: Re: Jak ugotowac?
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ludek Vasta" <q...@X...onet.pl> napisał w wiadomości
news:filv30$1t6$1@news.onet.pl...
> wolim wrote:
>> Użytkownik "Ludek Vasta" <q...@X...onet.pl> napisał
>>> Moze inni sie wypowiedza, kiedy nalezy dodawac ktore warzywa (czy do
>>> zimnej wody, czy dopiero krotko przed koncem gotowania).
>>
>> Chcąc ugotować esencjonalny wywar z mięsa i warzyw, należy je wrzucić do
>> zimnej wody i zagotować.
>
>> Jeśli wrzucisz mięso do wrzątku, to jego zewnętrzna warstwa zetnie się
>
> A warzywa kiedy? Kiedy marchewke, pietruszke, cebule...?
Na wywar - do zimnej. Jesli gotujesz np. rosół czysty, to do zimnej. Ale jak
jarzynową, to do gorącej.
DJD
|