Data: 2016-03-07 00:39:40
Temat: Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:10c0u1iapvgz.10hri4ddrndr2$.dlg@40tude.net...
> Dnia Sun, 6 Mar 2016 17:12:23 -0600, Pszemol napisał(a):
>
>> Oni to nazywają "seared", czyli stek jest "opalony" z wierzchu
>
> Co do opalenia - toż to węgiel jest, żadne tam opalenie.
Nie, to cieniutka warstewka karmelu - bardzo smaczne...
Najpierw spróbuj jak rodzinę odwiedzisz - a potem krytykuj :-)
Tylko nie skuś się na nic taniego, żadne substytuty...
>> jeszcze jeden przykład prawie kilowego steka dla 1 osoby
>
> Dla 1 Amerykańca chyba, a nie "osoby". Oni tam porcje żrą jak dla sporego
> świniaka, nawet hamburgery u nich kilka razy większe, niż u nas, razem z
> tą
> bułą i na dodatek frytkami i pączkami - jakby sama buła nie zawierała
> dosyć
> węglowodanów dla zapchajbrzuchów:
> http://www34.patrz.pl/u/f/42/27/47/422747.jpg
To zdjęcie to żart - napiszę wprost na wypadek gdyby nie było to oczywiste
:-)
Faktem jest, że porcje są w niektórych restauracjach ogromne,
ale jak chcesz to znajdziesz taką gdzie jest jedzenie dobre, zdrowe
(jak ten stek) i niedużo ale wtedy zwykle jest również drogo :-)
|