Data: 2016-03-07 09:53:44
Temat: Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 07.03.2016 o 00:12, Pszemol pisze:
> "FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
> news:56dc9272$0$649$65785112@news.neostrada.pl...
>> W dniu 06.03.2016 o 14:57, Pszemol pisze:
>>> Potknąłem się w googlach przypadkiem o fajną witrynkę:
>>> http://www.superexhausted.com/2013/08/how-to-cook-st
eak/
>>> więc wyślę na naszą grupę, może się komuś przyda...
>>
>> Ja przepraszam, ale stek na tym zdjęciu wydaje mi się nieźle przypalony.
>
> Oni to nazywają "seared", czyli stek jest "opalony" z wierzchu
Dla mnie ten wygląda na zwęglony z wierzchu. Nie tknęłabym.
>
> Tu jeszcze jeden przykład prawie kilowego steka dla 1 osoby :-)
> http://www.individualrestaurants.com/wp-content/uplo
ads/2014/10/Tomahawk-800g-steak.jpg
>
> Only in America :-)))) Jadłem takiego w Oakbrook, IL w restauracji Ditka.
Ten wygląda znacznie lepiej. Może to kwestia zdjęcia.
Ewa
|