Data: 2004-06-01 22:38:42
Temat: Re: Jak wekować?
Od: Maciek <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 1 Jun 2004 21:03:04 +0200, Pontiac napisał(a):
> Myślę że w dzisiejszej rzeczywistości UE nie będzie problemu ale jak to
> zrobić.
> pontiac
UE nie ma nic do rzeczy, przepisy sanitarne mogly zostac te same.
Jak? Najprostsza metoda to dusic "w sosie wlasnym" zmielone srednio tluste
mieso, przyprawione, posolone i zabezpieczone spora iloscia czosnku. Potem
przekladasz do sloikow, pasteryzujesz otwarte w piekarniku, zalewasz kazdy
sloik warstwa przetopionego smalcu (odcina doplyw powietrza) i zamykasz.
Ale na pewno znajda sie ciekawsze przepisy.
--
Pozdrawiam,
Maciek
"Use the Google, Luke"
|