Data: 2014-11-01 21:36:13
Temat: Re: Karmel
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-11-01 21:13, Qrczak pisze:
> Dnia 2014-11-01 19:33, obywatel FEniks uprzejmie donosi:
>> Co zrobić, żeby cukier ładnie się skarmelizował?
>> Według przepisu - w rondelku w 1/4 szklanki wody rozpuścić 1/2 szklanki
>> cukru i ogrzewać aż do zgęstnienia i zbrązowienia, a potem dodać 1/4
>> śmietanki i wszystko połączyć w ładny gładki karmel. Niestety wszystko
>> po chwili mi się scukrza, zanim nawet zbrązowieje. Nawet dodanie
>> odrobiny octu nie pomaga.
>
> To teraz już wiesz, czemu robiłam bez tego elementu... hihi
Też Ci się to robiło? No widzisz...
Ewa
|