Data: 2014-11-01 22:34:58
Temat: Re: Karmel
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-11-01 22:20, Qrczak pisze:
> Dnia 2014-11-01 21:36, obywatel FEniks uprzejmie donosi:
>> W dniu 2014-11-01 21:13, Qrczak pisze:
>>> Dnia 2014-11-01 19:33, obywatel FEniks uprzejmie donosi:
>>>> Co zrobić, żeby cukier ładnie się skarmelizował?
>>>> Według przepisu - w rondelku w 1/4 szklanki wody rozpuścić 1/2
>>>> szklanki
>>>> cukru i ogrzewać aż do zgęstnienia i zbrązowienia, a potem dodać 1/4
>>>> śmietanki i wszystko połączyć w ładny gładki karmel. Niestety wszystko
>>>> po chwili mi się scukrza, zanim nawet zbrązowieje. Nawet dodanie
>>>> odrobiny octu nie pomaga.
>>>
>>> To teraz już wiesz, czemu robiłam bez tego elementu... hihi
>>
>> Też Ci się to robiło? No widzisz...
>
> Nie. Widzę za to, że jasnowidziałam.
Aaa, no chyba że tak.
Ewa
|