Data: 2014-11-01 22:20:44
Temat: Re: Karmel
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2014-11-01 21:36, obywatel FEniks uprzejmie donosi:
> W dniu 2014-11-01 21:13, Qrczak pisze:
>> Dnia 2014-11-01 19:33, obywatel FEniks uprzejmie donosi:
>>> Co zrobić, żeby cukier ładnie się skarmelizował?
>>> Według przepisu - w rondelku w 1/4 szklanki wody rozpuścić 1/2 szklanki
>>> cukru i ogrzewać aż do zgęstnienia i zbrązowienia, a potem dodać 1/4
>>> śmietanki i wszystko połączyć w ładny gładki karmel. Niestety wszystko
>>> po chwili mi się scukrza, zanim nawet zbrązowieje. Nawet dodanie
>>> odrobiny octu nie pomaga.
>>
>> To teraz już wiesz, czemu robiłam bez tego elementu... hihi
>
> Też Ci się to robiło? No widzisz...
Nie. Widzę za to, że jasnowidziałam.
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
|