Data: 2014-11-03 20:33:39
Temat: Re: Karmel
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pani Basia napisała:
>> No i w tej wersji bardzo dobre są placuszki z dyni piżmowej (o której
>> wspominali co poniektórzy w sąsiednim wątku).
>> Czyli tarką na grube wióry, jajko, a mąka jeśli puści za dużo soku.
>> Słodzenie placków już po wierzchu po usmażeniu, bo jeśli posłodzić
>> te wióry to puści dużo soku i wtedy trzeba by go odlewać albo dodawać
>> więcej mąki.
>
> Pomysł fajny, ale dla mnie tylko na wytrawnie, nie lubię nijakich
> placków na słodko. Co się nadaje, by nadać tej dyni pieprzyku?
> Średnio lubię dynię z powodu jej mdłego smaku, więc gdyby czymś solidnie
> wyostrzyć, to chętnie.
Może papryka ostra? To czerwone, i to czerwone -- nawet nikt nie zauważy.
--
Jarek
|