Data: 2014-11-04 22:45:06
Temat: Re: Karmel
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-11-04 22:28, czeremcha pisze:
> W dniu wtorek, 4 listopada 2014 09:56:01 UTC+1 użytkownik FEniks napisał:
>
>> Takie rzeczy lubię, więc przetestuję na pewno. Tak teraz sobie myślę, że
>> niewątpliwą zaletą dyni jest jej wygląd, głównie kolor. ;)
> Tak, na pewno, zwłaszcza jeśli zamiast zwykłej, bladej w kolorze i smaku dać
wyrazistą piżmową albo muscade /ostatnio w Tesco widziałam ją pod nazwą "muskat". A
może "muscat"?/, a cebulę - czerwoną...
>
> Takie fajne jesienne danie, a jako dodatek zamiast poczciwych gotowanych ziemniaków
jest na tyle eleganckie, że może robić i za świąteczne :-) Albo - imprezowe :-)
Ja robię czasami takie pieczone warzywa, ale w składzie: ziemniaki,
cebula, papryka, cukinia, marchewka. Przyprawione ziołami oczywiście i z
oliwą. Nie przyszło mi do głowy, że dynię można też w taki sposób
spożytkować.
Ewa
|