Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kefir dobry na wszystko! Re: Kefir dobry na wszystko!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Kefir dobry na wszystko!

« poprzedni post następny post »
X-Received: by 2002:a1f:2e04:: with SMTP id u4-v6mr2809169vku.4.1526453918588; Tue,
15 May 2018 23:58:38 -0700 (PDT)
X-Received: by 2002:a1f:2e04:: with SMTP id u4-v6mr2809169vku.4.1526453918588; Tue,
15 May 2018 23:58:38 -0700 (PDT)
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!weretis.net!feeder6.news.weretis.net!feeder.usenetexpress.com!feeder-in1.
iad1.usenetexpress.com!border1.nntp.dca1.giganews.com!nntp.giganews.com!x25-v6n
o4776924qto.0!news-out.google.com!k3-v6ni935qtj.0!nntp.google.com!x25-v6no47769
19qto.0!postnews.google.com!glegroupsg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Tue, 15 May 2018 23:58:38 -0700 (PDT)
In-Reply-To: <5afbd3a4$0$31370$65785112@news.neostrada.pl>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=109.173.147.231;
posting-account=vm5XrAoAAAD9DNWJ8pSxURZsTwOnkHR1
NNTP-Posting-Host: 109.173.147.231
References: <e...@g...com>
<a...@g...com>
<5af96de2$0$31362$65785112@news.neostrada.pl>
<9...@g...com>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<5af995e0$0$692$65785112@news.neostrada.pl>
<0...@g...com>
<OOKKC.117167$hf4.11079@fx19.ams1>
<5afbd3a4$0$31370$65785112@news.neostrada.pl>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <2...@g...com>
Subject: Re: Kefir dobry na wszystko!
From: d...@g...com
Injection-Date: Wed, 16 May 2018 06:58:38 +0000
Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Lines: 54
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:380510
Ukryj nagłówki

On Wednesday, May 16, 2018 at 8:45:57 AM UTC+2, FEniks wrote:
> W dniu 16.05.2018 o 02:19, Marcin Debowski pisze:
> > On 2018-05-15, i...@g...pl <i...@g...pl> wrote:
> >> Wyważanie drzwi? Takie zdanie wynika stricte z niewiedzy. Sens
> >> robienia kefiru w domu jest ogromny: pomijając brak dodatków (których
> > Sens robienia kefiru w domu widze taki, że ma się pełna kontrole nad
> > procesem, czytaj, nad tym co wyjdzie, np. teksturą (czy jak to zwał).
> > Sam proces jest na tyle prosty, że nie jest to żaden problem i czasowe
> > obciążenie aby sobie zrobić od czasu do czasu.
> >
> > Rozważanie jest podobne do dawnych dylematów, oddawac filmy do
> > wywołania, czy wywoływac samemu. Jasne, że taniej i łatwiej było oddawać,
> > ale to co sie otrzymywało, to niekoniecznie było to co ktos chciał.
> > Czasami jak ktoś wie jak i lubi pójść o krok dalej to jednak warto
> > porobic rzeczy o watpliwym z p. widzenia forsy w kieszeni sensie.
>
> Nie chodzi o forsę. Pewnie, że fajnie jest wyprodukować sobie coś samemu
> i na tej grupie nie trzeba nikogo chyba do tego przekonywać.
> Podejrzewam jednak, że w przypadku produkcji kefiru oprócz składników
> bardzo ważne jest utrzymanie stałej temperatury. Z tym może już być
> trudniej w warunkach domowych.
> Poza tym piszę tylko z mojego punktu widzenia, bo aż tyle kefiru nie
> spożywam, żebym nie dała się zadowolić lokalnym producentom. ;)
>
> Ewa


Ewo, Szanowni Państwo,

odkryłem również, że ten sam kefir pity z zielonego kubka smakuje o wiele (!!)
lepiej niż z czerwonego. Sam z początku nie mogłem w to uwierzyć ale jednak tak jest.
Kto chce niech sprawdzi. Ilości i jakości bakterii w kefirze sprawdzić nie można a
powyższe tak.

Jeżeli ktoś się nie zgodzi to proszę o swoje spostrzeżenia.

PS:Wypływamy właśnie na głęboki ocean bicia piany i udowadniania sobie absurdu.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
16.05 Marcin Debowski
16.05 FEniks
16.05 FEniks
16.05 Marcin Debowski
16.05 d...@g...com
16.05 XL
16.05 XL
16.05 XL
16.05 Jarosław Sokołowski
16.05 Jarosław Sokołowski
16.05 Trybun
16.05 Trybun
16.05 XL
16.05 XL
16.05 XL
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem