Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!border1.nntp.ams1.giganews.com!nntp.giganews.com!newsfeed.xs4all.nl!newsf
eed8.news.xs4all.nl!85.12.16.70.MISMATCH!peer03.ams1!peer.ams1.xlned.com!news.x
lned.com!peer01.fr7!futter-mich.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com!ne
wsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl
!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
User-Agent: NewsTap/5.3.1 (iPhone/iPod Touch)
Cancel-Lock: sha1:BMlGVsuzy5ancbUq2HL7g/wyruw=
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Message-ID: <5b00213a$0$31363$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: Kefir dobry na wszystko!
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Mime-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
From: XL <i...@g...pl>
References: <e...@g...com>
<a...@g...com>
<5afc65f1$0$619$65785112@news.neostrada.pl>
<5afc6c65$0$686$65785112@news.neostrada.pl>
<5afd55b5$0$611$65785112@news.neostrada.pl>
<5afd5c17$0$610$65785112@news.neostrada.pl>
<5b001c95$0$31350$65785112@news.neostrada.pl>
Date: 19 May 2018 13:06:02 GMT
Lines: 60
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.191.108.35
X-Trace: 1526735162 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 31363 79.191.108.35:50700
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 2911
X-Received-Body-CRC: 799607035
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:380613
Ukryj nagłówki
Trybun <c...@j...ru> wrote:
> W dniu 2018-05-17 o 12:40, XL pisze:
>> Trybun <c...@j...ru> wrote:
>>> W dniu 2018-05-16 o 19:37, XL pisze:
>>>> Trybun <c...@j...ru> wrote:
>>>>> W dniu 2018-05-14 o 12:28, d...@g...com pisze:
>>>>>> Przecież cena kefir/mleko jest praktycznie jednakowa, dostępność
>>>>>> jednakowa, a jeżeli chce się produkować codziennie to i tak trzeba mieć z
czego....
>>>>>>
>>>>>> Jaki jest sens w wyważaniu otwartych drzwi ?
>>>>>>
>>>>>>
>>>>> Można recepturę zmienić pod swój smak..
>>>> Choćby.
>>>> I stan dojrzałości skrzepu - czyli właśnie smak.
>>>>
>>>>> W tych ze sklepu nie ma żadnego
>>>>> wyboru.
>>>> Na pewno ani jedno-, ani dwu-, ani trzydniowego tam się nie uświadczy.
>>>> Tylko przyduszone szczelnym zamknięciem przekwaszone grudkowate coś.
>>>>
>>>>
>>>>
>>> No właśnie, a wiec wbrew logice jednak warto.
>> Wbrew logice? To właśnie logika mówi, że warto.
>
> Cena podobno taka sama,
Nie robię kefiru (jogurtu, twarogu, serów twardych dojrzewających, wędlin,
wędzonek, konserw mięsnych i warzywnych - itd.) z oszczędności.
Niekoniecznie wychodzi to taniej, ale nie jest moim celem oszczedność,
tylko zdrowie.
> smak - to już jest rzecz indywidualna. Logika
> mówi że nie warto.
TWOJA.
Moja krzyczy, że warto.
>
>>
>>> Ktoś by równie dobrze mógł
>>> powiedzieć że skarpet ręcznie też się nie opłaca robić, a jednak komu
>>> warto to warto.
>>>
>>>
>> Nikt nikomu nie zabrania noszenia powszechnej chińszczyzny. Pozostałych
>> może być kiedyś stać na recznie robione skarpety z wełny alpaki...
>>
>
> Jaki z tego morał?
>
>
Tylko nieliczni doceniają to, co dobre. Dla pozostałych jest ,,kefir" na
sklepowej półce.
--
XL
|