Data: 2018-05-22 00:47:02
Temat: Re: Kefir dobry na wszystko!
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jarosław Sokołowski
> może być kwaśnie mleko. Choćby nastawione
> na kefirowych pozostałościach.
Biotechnolog pękłby z politowania nad powyższą ignorancją.
Zsiadłe (kwaśne) mleko:
Lactococcus lactis, Lactococcus cremoris, Lactococcus lactis
subsp.diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
Kefir:
Lactococcus lactis, Streptococcus thermophilus, Leuconostoc mesenteroides,
Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus
delbrueckii ssp. Bulgaricus
Koneser smaku również by pękł. Z powodów identycznych.
Ten wyśmiewany Burgund już też sobie wyprodukuj i uznaj - z farfoclami czy
bez - nie bądź takim formalistą.
--
XL
|