Data: 2018-05-20 20:25:45
Temat: Re: Kefir dobry na wszystko!
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marcin Debowski <a...@I...zoho.com> wrote:
> On 2018-05-19, Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
>> Pan Marcin Debowski napisał:
>>
>>>>>> Ta grupa jest od różnych rzeczy. Od takich też -- każdy może
>>>>>> tu swoje piwo chwalić.
>>>>>
>>>>> No to skąd przypuszczenie, że którakolwiek z wypowiedzi w tym
>>>>> temacie to było chwalenie się zrobieniem kefiru?
>>>>
>>>> Chwalenie się zrobieniem piwa.
>>>
>>> Uhm. Bo napisałem, że mi wyszło, podczas gdy niestety kolegom nie?
>>> <Jarosław mode on>
>>> A więc niska zazdrość.
>>> <Jarosław mode off>
>>
>> Pisałem o faktach. Nie lubię domowego piwa. Jeśli kogoś obchodzi
>> Drugi Człowiek, to fakt taki ma dla niego znaczenie poznawcze.
>> Gdy jest skupiony na swojej osobie, wszystko odbiera jako atak.
>
> Ponieważ Ty nie lubisz, co zdaje się deklarujesz w tym wątku po raz
> pierwszy, to czyni to ze mnie osobę skupioną na sobie, a sam temat jak
> rozumiem chyba tabu. Twoje święte prawo nie lubić. Nie oznacza, że inni
> nie lubią i że im nie wychodzi. Zamiast odnieść się merytorycznie do
> prostych pytań (o kefir) od początu lawitrujesz i unikasz odpowiedzi bez
> cienia konkretów. To żaden wstyd przyznać, że się palnęło. Dużo większy
> brnąć szukając tematów zastępczych. Szkoda czasu na takie dyskusje.
>
Czy swoje piwo pasteryzujesz? Jeśli tak, to jakie jest lepsze w smaku -
pasteryzowane, czy nie? Jak znosisz (a raczej Twoj układ pokarmowy)
niepasteryzowane?
Sama dawno bym zaczęła jeszcze i piwo robić, dla męża, bo skoro już i sery
podpuszczkowe dojrzewające, i wędzonki robię i wychodzą, to czemu nie piwo
- ale on nie może pić niepasteryzowanego.
To jak z tym piwem?
--
XL
|